Ekonomi

BHP, 39 milyar dolarlık teklifin yetersiz kalmasının ardından Anglo American için yeni teklifi değerlendiriyor

BHP Group, 39 milyar dolarlık ilk teklifinin reddedilmesinin ardından Anglo American için geliştirilmiş bir teklifi aktif olarak değerlendiriyor. Devam eden görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, BHP’nin büyüklüğü ve yapısı da dahil olmak üzere detayları henüz belirlenmemiş olan revize bir teklif üzerinde düşündüğünü açıkladı.

Londra borsasında işlem gören Anglo American daha önce BHP’nin teklifini geri çevirmiş ve madencilik devini bir sonraki adımlarını değerlendirmeye sevk etmişti. Kaynak, yeni bir teklifle ilgili görüşmelerin devam ettiğini, ancak nihai bir karar verilmediğini belirtti.

BHP’nin Anglo American’a resmi bir teklif sunmak için 22 Mayıs’a kadar süresi var. Bu gelişme Bloomberg News’in BHP’nin teklifini iyileştirme niyetine ilişkin haberinin ardından geldi.

BHP’nin Anglo American’ı satın almak için yaptığı ilk teklif, şirketlerin portföylerini güçlendirmek ve sinerjilerden yararlanmak istemeleri nedeniyle madencilik sektöründe konsolidasyonun yaşandığı bir dönemde geldi. Anglo American, 26 Nisan 2024 tarihinde Reuters tarafından elde edilen bir dosya fotoğrafında görüldüğü gibi, Şili’deki Los Bronces bakır madenini de içeren operasyonlarıyla sektörde önemli bir oyuncu.

BHP bir sonraki hamlesini düşünürken, piyasa yeni bir teklifin Anglo American ve hissedarlarının beklentilerini karşılayıp karşılamayacağını görmek için bekliyor. Bu müzakerelerin sonucu her iki şirketin geleceğini şekillendirebilir ve madencilik sektörünü etkileyebilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu