Ekonomi

ALTSO Başkanı Ankara’da gayrimenkul satışı ve konut sorunlarını gündeme getirdi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Fazilet, yabancılara gayrimenkul satışı ve konut sorununun çözümü için Ankara’da temas halinde olduklarını belirtti.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Önder Fazilet, başta Ankara ziyaretleri olmak üzere yürütülen faaliyetler hakkında meclis üyelerine detaylı bilgi verdi.

Meclis toplantısında üyelerin yaptığı teklifle Konaklı ve Mahmutlar’da bulunan ALTSO irtibat büroları da gündeme alındı.

Açıldığı günden bu yana ofislerde sunulan hizmetlerin fayda/maliyet analizi ile değerlendirildiği toplantıda, ofislerin mevcut yapılarını sürdürmelerinin mümkün olmayacağı konusunda mutabık kalındı.

Değerlendirmenin ardından yapılan oylamada; Meclis üyelerinin tamamı dairelerin kapatılmasına oy birliği ile karar verildi. Ofislerde verilen çok az sayıdaki hizmetin tamamına yakınının internetten alınan belgeler olması da bu kararda etkili oldu.

“Alanya’nın sorunları ve çözümleri Ankara’da”

Başkan Fazilet, Meclis’te yaptığı konuşmada, yabancıların ikamet izinlerinin sonlandırılmasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları incelemek üzere Ankara’da çıkarma yaptıklarına değinerek, “MÜTBİR, ALSİAD ve birlikte hazırladığımız sorunları ve çözüm önerilerini sunduk. Yabancılara gayrimenkul satışı ve konut sorununun giderilmesi için Gayrimenkul Meslek Mensupları Derneği’ne ve Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile eski Dışişleri Bakanımız Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na bu mesajı ilettik ve destek istedik.”

TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ ve Oda-Borsalar bazında Yap-İşlet-Devret usulüyle modernize edilen Türkiye ile Yunanistan’ın ortasında yer alan Pazarkule Gümrük Kapısı’nın açılış töreni hakkında da bilgi verdi. TOBB ve UMAT GTİ’nin katkılarıyla gerçekleştirilen İpsala İbrahim Girgin TIR Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Önder Fazilet, “Başta yabancıların ikamet sorunu olmak üzere çözüm bekleyen konulara ilişkin sektör raporumuzu Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımıza sunduk. ) Açılış töreninde bir araya geldiğimiz M. Rifat Hisarcıklıoğlu.”

Başkan Fazilet ayrıca özel sağlık kuruluşları ve ALTSO üyeleri için imzalanan indirim protokolü ve ALKU ile imzalanan ‘Diploma Sizden, İş Bizden’ protokolü başta olmak üzere idari faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. – ANTALYA

camardiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu