Ekonomi

Margarin keyifli olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Beslenme ve Denetim Genel Müdürlüğü, nar aromalı ve nar ekşisi sosları ve şerbetleri gibi nar ekşisi izlenimi veren ürünlerin pazarlanmasını, baklava, posası, sucuk gibi ürünlerde katkı maddesi kullanımını, renklendirici kullanımını yasakladı. saray, tofu ve tahin helvası gibi yöresel ürünlerde acenteler.

Tüketici sağlığının korunması amacıyla ekmek, salça, ayran, peynir ve pastırma gibi ürünlerdeki tuz içeriği de azaltıldı. Tüketici sağlığını korumak için çalışmalarını sürdüren bakanlık, besin etiketlemesinde değişiklik yaparak margarin ambalajlarını mercek altına aldı. Edinilen bilgiye göre margarinin içeriğinde bulunan maddeler “tereyağı keyfi”, “tereyağı tadı”Aşağıdaki gibi tüketicileri yanlış yönlendiren etiketlere yasaklar uygulanacaktır:

BALIN NMR’I ALINACAK

Balda taklit ve tağşişi önlemek amacıyla bu yıl tüm ballar NMR (Nükleer Manyetik Rezonans) cihazından geçecek, böylece herhangi bir dış unsurun eklenip eklenmediği belirlenecek. Ayrıca propolis, arı sütü ve arı keki gibi ürünlerle.
İlgili beyanname çalışmasının bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

EN İYİ DENETÇİ, TÜKETİCİ

Gıda etiketleri tüketicilerin beslenme alışkanlıkları, hassasiyetleri ve tüketim tercihleri ​​hakkında temel bilgi kaynağıdır.

Satın alınan gıdanın kimliğini oluşturan etiketlerde, gıdanın adının yanı sıra içindekiler listesi, önerilen tüketim tarihi, son kullanma tarihi, ürünün saklama koşulları (buzdolabı, oda sıcaklığı), sertliği, besin değeri gibi bilgiler yer almalıdır. işletmenin unsurları, tescil ve onay numaraları. Tüketici Bakanlığı “Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi” Bu numaraları girerek işletmenin üretimde olup olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca vatandaşlar gıdayla ilgili şikayet ve başvurularını ALO 174 Yemek Limiti, WhatsApp İhbar Limiti 0501 174 01 74 ve http://www.alo174.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapabilecek.

TARİHLER NELER SÖYLÜYOR?

Gıda etiketleri konusunda farkındalığın arttırılması gıda israfının önlenmesi açısından da değerlidir. Beslenme ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgilerinin Belirlenmesi ve Belirlenmesi Hakkında Kılavuz’a göre, “Son Kullanma Tarihi (STT)”Ve “Önerilen Tüketim Tarihi (TETT)” Kavramların ve farklılıkların tüketici tarafından gerçekten bilinmesi gerekiyor. Kılavuzda, genellikle soğukta muhafaza edilen hayvansal kökenli gıdalar başta olmak üzere çabuk bozulan gıdaların etiketlerinde STT bulunduğuna ve STT’yi geçmiş gıdaların duyusal yapısında değişiklik olmasa dahi tüketilmemesi gerektiğine ilişkin uyarıya yer verildi. koku, tat ve görünüş gibi özellikler. TETT’ten geçmiş gıdaların görünüm, koku ve tatlarının normal olması şartıyla tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmayacağı belirtildi.

KAYNAK: MİLLİYET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Kartaltepe Escort
Yassıören Escort
Alibahadır Escort
Bozgoca Escort
Ümraniye Escort
Murat Çesme Escort
Mevlanakapı Escort
Yeni Çamlıca Escort
Gülsuyu Escort
Mimar Sinan Escort
Esenler Escort
Gümüşpala Escort
Halide Edip Adıvar Escort
Çınar Escort
Akfırat Escort
Sarıdemir Escort
Çatalmeşe Escort
Ağaçlı Escort
Salacak Escort
Osmangazi Escort
Fulya Escort
Esentepe Escort
Süleymaniye Escort
Dumlupınar Escort
Çınar Escort
Bağlar Escort
Ortabayır Escort
Ihlamurkuyu Escort
Çatalca Escort
Atatürk Escort
Cumhuriyet Escort
Kazım Karabekir Escort
Bekirli Escort
Müeyyetzade Escort
Gümüşyaka Escort
Örnekköy Escort
Yukarı Escort
Fevzi Çakmak Escort
Kuruçeşme Escort
Karacaköy Escort
Soğukpınar Escort
Fevzi Çakmak Escort
Mimar Sinan Escort
Cibali Escort